Seberapa baik memenangi Loteri?

loteri

Pada 12 Februari 2010, Nigel Page dan Justine Laycock dari Gloucestershire mendapati mereka telah memenangi loteri Eropah sebanyak 56 juta pound. Nigel bertindak balas dengan mengatakan, “Saya telah melompat keluar dari pesawat pada ketinggian 12000 kaki tetapi itu tidak ada yang dibandingkan dengan perasaan saya sekarang!”

Pemain undian undian di UK sering bermimpi tentang bagaimana kehidupan mereka akan berubah sekiranya mereka memenangi hadiah  DOWNLOAD APK XE88 2021 utama. Persoalannya timbul: adakah ia benar-benar menjadikan hidup anda lebih baik?

Mark Gardiner memenangi £ 11 juta pada Loteri Nasional Britain pada tahun 1995. Dia menerima publisiti kemenangan yang diberikan kepadanya dan seterusnya meminjamkan atau menghabiskan kemenangannya. Tabiatnya yang murah hati menyebabkan dia menghadapi masalah dengan banyak rakan dan keluarganya. Mengimbas kembali, Mark berkata: “Masalahnya bukan wang, itu yang dibawa oleh wang itu. Ini membolehkan saya menyingkirkan sekotak masalah, tetapi ia hanya digantikan oleh kotak yang lebih besar dari masalah yang lebih besar. ”

Pemenang menghadapi kesukaran untuk tidak mempunyai wang satu hari hingga terlalu banyak wang pada hari berikutnya. Penganjur Loteri Nasional Britain, Camelot, telah merancang sistem untuk memberi nasihat kepada pemenang tersebut. Penasihat pemenang untuk Camelot, Dot Renshaw, mengatakan bahawa dia memberi amaran kepada pemenang untuk tidak membuat keputusan terlalu cepat. Pendekatan yang masuk akal adalah melakukan percutian dengan segera untuk membiarkan kemenangan dan perubahan dalam kehidupan mereka tenggelam. Camelot akan mengatur sekumpulan profesional, seperti pegawai bank, penasihat kewangan dan peguam, untuk memberi nasihat mengenai pendekatan terbaik pemenang . Hanya sedikit orang yang mampu menangani sejumlah besar wang sahaja.

Publisiti cenderung menjadi salah satu cabaran terbesar bagi pemenang loteri. Mereka sekarang berpeluang untuk tetap tidak dikenali sekiranya mereka mahu. Sesungguhnya Suruhanjaya Pengaduan Akhbar telah menetapkan garis panduan yang kuat untuk melindungi individu tersebut dari kerosakan yang boleh ditimbulkan oleh ketenaran.

Camelot mempunyai kakitangan yang dapat membalas surat-surat memohon untuk pemenang. Pemenang sebelumnya juga tersedia sebagai mentor kepada pemenang baru dan acara diatur di mana mereka yang berada dalam situasi yang sama dapat bertemu.

Hasil daripada semua pengalaman sebelumnya dan bekerja di bahagian pasukan Loteri Nasional, meraih jackpot kini boleh menjadi acara yang jauh lebih terkawal dan menggembirakan. Syarikat penyelidikan pemasaran, Ipsos Mori, telah melakukan serangkaian kajian dengan pemenang masa lalu. Hasil kajian mereka menunjukkan bahawa sembilan daripada sepuluh pemenang yang sebelumnya telah berkahwin masih dengan pasangan yang sama dan jumlah yang sama telah mengekalkan rakan asalnya. Ini mungkin lebih berkaitan dengan watak orang yang berkenaan, tetapi 55% pemenang yang berunding merasa mereka lebih gembira setelah menang.

Satu tinjauan baru-baru ini memeriksa kereta yang dibeli oleh pemenang dan menunjukkan tren konservatif yang mengejutkan. Empat jenama kereta teratas yang disukai oleh pemenang jackpot ialah Mercedes-Benz, BMW, Mini dan Vauxhall.

2300 jutawan telah muncul dari undian undian di UK sejak penubuhannya pada tahun 1994 dan jelas bahawa para pemenang mendapat lebih banyak sokongan daripada sebelumnya. Sekiranya pemenang mendapat sokongan dan nasihat yang diberikan, mereka akan menikmati lebih banyak nasib mereka. Mark Gardiner mendapati ceritanya juga berakhir dengan gembira. Dia akan berkahwin semula dengan isteri pertamanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *